Achterhoek 3

Tentoonstelling met Achterhoekse kunstenaars.

De volgende kunstenaars laten hun werk zien:
Fieke Jolink (Hummelo): zij is een kunstenaar die graag experimenteert en thema's  graag van verschillende kanten bekijkt om er daarna een nieuwe draai aan te geven. Zij probeert graag nieuwe uitdagingen aan te gaan.
Astrid Vredegoor (Lichtenvoorde): haar werk gaat over alledaagse dingen, bijna altijd vorm gegeven in realistische mensfiguren. Maar ook laat haar werk sporen zien van een emotionele tijd uit haar leven en de spanning van de erotiek.
Liesbeth Pieterse (Drempt): haar kenmerk is haar diversiteit en beheersing van vele technieken. Liesbeth vindt het ambacht in haar werk zeer belangrijk. De kracht van de eenvoud en compositie spiegelen in haar onderwerpen.
Cees Roorda (Drempt): Cees laat zich inspireren door de emotie van het dier en weet deze gedetailleerd op het doek vast te leggen. De kracht van de eenvoud in zijn composities maken deze emotie zichtbaar. Humor en vergankelijkheid kan men in zijn werk ontdekken.
Anne Pera (Zelhem): Anne legt op een sublieme wijze het moment vast. Zijn foto's krijgen een speciaal effect omdat ze zijn afgedrukt op geborsteld aluminium. Zijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar natuur-en  landschapsfotografie.
Bas Brinkhorst (Hengelo): in zijn bronzen beelden weet Bas de karakteristieke expressie van elk wezen, de ziel, vast te leggen. Natuurgetrouw, levensecht, krachtig en gevoelig zijn termen die zijn werk kenmerken. De liefde voor mens en dier komt in zijn werk tot uitdrukking.
Femmie den Ouden (Zeddam): Femmie schildert grote illustratieve schilderijen. Zij richt zich met haar kunst vooral op kinderen. Zij houdt ervan kinderen mee te nemen in een fantasiewereld waar een fijne atmosfeer hangt. Kinderen zijn ook haar inspiratie.
Tineke Roorda (Steenderen): haar schilderijen hebben een warme en vrolijke uitstraling. Ze zijn figuratief, maar laten de kijker nog veel vragen over. Haar motto: schilderen is kleur in je leven! De omgeving waar zij verblijft, is terug te vinden in haar werk.
Anne van der Vliet (Baak): zij is een verwoed beeldhouwster en een enthousiaste kunstenaar met creaties die vaak de juiste toon treffen. Anne beweegt zich al jaren in de kunstwereld en bezit een grote materialenkennis. Zij slaagt erin om mens en emotie te vertalen in steen en brons.
Anneke van der Meer (Toldijk): al 25 jaar is klei haar bondgenoot, waarmee zij op allerlei manieren iets eigens maakt. De grote variatie in haar werk laat klei als materiaal in al zijn verscheidenheid zien. Zij brengt potten, torso's, dieren en vrije vormen.

Praktische informatie

Vanaf Maandag 29 januari 2018 tot Zaterdag 24 maart 2018

Dag
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag

* Galerie Bibliotheek is geopend tijdens de openingsuren van Bibliotheek Zelhem.

Burg Rijpstrastraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
7021 CR, Zelhem