Expositie cursisten "de boerderij"

Varia, Tentoonstelling

Expositie van werk van cursisten van De Boerderij (www.deboerderijzelhem.nl). Het gaat om schilder- en boetseerwerk. De expositie loopt t/m 5 november aanstaande.

Er wordt op diverse dagen getekend en geschilderd bij De Boerderij. Drie cursisten tonen een deel van hun werk tijdens de expositie bij Museum Smedekinck. Ineke Boenink is al vanaf 2010 elke donderdagochtend te vinden bij De Boerderij. Ze begon met tekenen/schilderen met pastelkrijt. Sinds drie jaar schildert ze met olieverf, een heel andere techniek. Ze maakt deel uit van een groepje van circa acht personen, dat les krijgt van Hanny Mulderij. Tot dat groepje behoort ook José Eelderink. Zij begon ongeveer 2,5 jaar geleden met schilderen, omdat ze graag
iets creatiefs wilde gaan doen. José schildert uitsluitend met olieverf. Ze schildert graag dieren,
maar probeert tegenwoordig ook stillevens te maken. Henrice Teunissen werkt met acrylverf en pastelkrijt. Het laatstgenoemde heeft haar voorkeur. De onderwerpen hangen af van waar op een bepaald moment de belangstelling ligt. Henrice volgde de Kunstacademie in Arnhem. Op De Boerderij kreeg ze les van Henk Ooyman. Ze begon
met aquarel- en acrylverf en ging pas van daaruit tekenen/schilderen met pastelkrijt.
Elke dinsdagmiddag van halftwee tot halfvier komen een tiental mensen, onder leiding van Wil Smeenk, op De Boerderij bij elkaar om gezellig te boetseren. Met de hand en een paar eenvoudige gereedschappen wordt klei omgevormd tot beelden, vazen en schalen en vervolgens gebakken in de oven. Daarna komt er nog een mooie glazuurlaag over en worden de objecten nog eens gebakken. De cursisten helpen en stimuleren elkaar en zo ontstaan de mooiste dingen. Een deel hiervan is te zien tijdens de expositie bij Museum Smedekinck.
Museum Smedekinck Pluimersdijk 5 7021 HW Zelhem
www.museumsmedekinck.nl www.facebook.com/museumsmedekinck
Entree: 4 euro Leden Salehem en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.
Openingstijden april t/m oktober: elke dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag en
elke 1ste en 3de zondagmiddag van de maand van 13.30 tot 17.00 uur.
Groepen vanaf 15 personen kunnen op afspraak ook buiten genoemde openingstijden het
museum bezoeken.

Wanneer?

Vanaf Dinsdag 12 september 2017 tot en met Zondag 5 november 2017

Dag Van Tot
Dinsdag 13:30 17:00
Woensdag 13:30 17:00
Donderdag 13:30 17:00

* Openingstijden t/m oktober wekelijk op dinsdag t/m donderdag en elke 1ste en 3de zondag van de maand. November: wekelijks op donderdag en elke 1ste zondag van de maand.

Contactgegevens

Museum Smedekinck

Pluimersdijk 5
7021 HW Zelhem

Pluimersdijk Model.NdtrcItem.HouseNumber
7021 HW, Zelhem