Lamberti Kerk

Kerk, Monument

Prachtige Kerk midden in het centrum van Zelhem. De Lambertikerk is dagelijks open voor mensen die op zoek zijn naar rust en bezinning, maar ook voor toevallige passanten die geïnteresseerd zijn in het gebouw. de kerk beschikt over 2 orgels, een stiltehoek/bezinningshoek. In de zomermaanden is er een expositie van diverse kunstenaars. De kerk is open van maandag t/m zaterdag van 09.00 tot ca.19.00 uur m.u.v. rouw- of trouwdiensten, en tijdens de zondagse eredienst.

De haan op de toren en het hennetje op het koordak.
Een haan op de toren én een hennetje op het koordak komt niet zo veel voor in Nederland.
Het aantal kerken in Nederland met beide, een haan en een hen, zal onder wellicht onder de dertig blijven! Daar behoort Zelhem weer bij na meer dan vijfenzestig jaar!
Op 23 september 2010 is het hennetje onder grote belangstelling weer teruggeplaatst op de nok van het koordak, oproepend tot barmhartigheid en bescherming van armen, vluchtelingen enz.

Markt
7021 AA Zelhem