Expositie schilderijen en beelden

Bij Museum Smedekinck is vanaf dinsdag 3 april t/m donderdag 7 juni a.s. een expositie van tekeningen en schilderijen van Mineke Woolschot en beelden van Wim Aalders te zien.

Mineke Woolschot groeide op in het buitengebied van Halle-Nijman, op de boerderij ’t Venne, dichtbij de boerderij waarin nu manege de Lange Wilm is gehuisvest. Haar ouders hadden een boerderij. Ze hielden koeien, varkens en kippen en verbouwden rogge, haver en bieten. De meeste tekeningen dateren uit de jaren 50 en beginjaren 60. In die periode kreeg Mineke les van de Doetinchemse kunstschilder Frans Storm, die haar ook kennis liet maken met olieverf. Later volgde ze een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten. Mineke’s schilderijen zijn van recentere datum. Zowel de schilderijen als de tekeningen hebben haar eigen geschiedenis en die van  voorgeslachten als inspiratiebron. De natuur speelt altijd een belangrijke rol.
De bij Museum Smedekinck tentoongestelde tekeningen en schilderijen vertellen een stukje geschiedenis van het Achterhoekse platteland, met name “de Nijman”. De kunstenares heeft zich voor wat betreft deze expositie beperkt tot werk voor mensen die graag terugkijken op een bestaan dat goeddeels verdwenen is en landschappen die nog
steeds herkenbaar zijn.
Wim Aalders (76) begon pas zes jaar geleden met beeldhouwen nadat hij, als lid van de oudheidkundige vereniging van de gemeente Gendringen eens naar binnen liep bij de naast de ruimte van deze vereniging gehuisveste beeldhouwer Henk Welling. Dat beeldhouwen leek hem ook wel wat! Sindsdien is hij, inmiddels samen met drie andere mannen op leeftijd, een halve dag in de week aan het beeldhouwen o.l.v. genoemde beeldhouwer. Daarnaast is hij er thuis nog heel veel mee bezig. Hij maakt beelden uit diverse soorten steen. De thema’s zijn heel divers. Wat er in hem naar boven komt bij het zien van een brok steen, dat maakt hij. Regelmatig zijn dat gezegden. De werken van Wim Aalders zijn overwegend realistisch, maar soms ook abstract. Tijdens de expositie bij Museum Smedekinck worden ca. 25 beelden van hem tentoongesteld.

Vanaf Dinsdag 3 april 2018 tot Donderdag 7 juni 2018

Dag Van Tot
Dinsdag 13:30 17:00
Woensdag 13:30 17:00