Kasteel Vorden

Het ‘Huis toe Vorden’ was al in 1208 eigendom van het geslacht Vorden. Vervolgens hebben er de families van Hackfort en Ripperda gewoond. Tot 1956 was het in het bezit van de familie Van der Borch tot Verwolde van Vorden. Na leegstand werd het kasteel in 1975 door de gemeente Vorden gekocht. Na grondige restauratie werd het in 1977 als gemeentehuis in gebruik genomen. Met de gemeentelijke herindeling van Bronckhorst in 2005 is kasteel Vorden verkocht. Het kasteel is vrijwel altijd in het weekend geopend. Kijk op de website van Kasteel Vorden voor meer informatie.

Het kasteel en de bijbehorende gebouwen zijn grondig verbouwd. Een gedeelte van het kasteel wordt door de huidige eigenaar bewoond. In het gedeelte van het kasteel dat niet door de familie wordt bewoond vinden gedurende het hele jaar, tal van andere activiteiten plaats zoals: rondleidingen, huwlijksvoltrekkingen, concerten en beurzen. Ook is het mogelijk ruimten te huren voor bijv. vergaderingen en/of kleine familiebijeenkomsten en kan er worden overnacht.
Het omliggende terrein is eigendom van de Stichting Het Geldersch Landschap. Hier kan een mooie rondwandeling worden gemaakt.

Dag Van Tot
Zondag 11:00 17:00
Zaterdag 11:00 17:00

* Tijdens herfstvakantie (13 t/m 25 oktober) ook geopend op woensdag, donderdag en vrijdag.

De Horsterkamp Model.NdtrcItem.HouseNumber
7251 AZ, Vorden