Kerstfair en Kerst/zanguitvoering IPK-Etten

Kranenburg-Vorden. Op zondagmorgen 9 december verzorgt het IPK-Etten een Kerst/zanguitvoering in het Heiligenbeeldenmuseum in Kranenburg/Vorden. De aanvang is ongeveer 11.30 uur. Ze brengen een mix van Advents- en kerstliederen. Het Inter Parochieel Kerkkoor is opgericht in 1982 en bestaat op dit moment uit 18 enthousiaste zangers. Het koor staat sinds 2003 onder leiding van Bart Rysavy. Silvia Verheij begeleidt het koor op piano en op orgel. IPK-Etten is gestart als een kerkkoor, maar sinds 2012 zingt zij ook profane liederen. Desondanks luistert het koor nog steeds eucharistievieringen op en verzorgt het de muzikale begeleiding tijdens een huwelijks-, jubileum- of requiemmis. Zoals gezegd is het repertoire religieus en wordt nu in snel tempo aangevuld met profane werken. De religieuze werken bestaan voornamelijk uit Latijnse, Byzantijnse en Gregoriaanse missen en/of gezangen en worden in de meeste gevallen vierstemmig uitgevoerd. Daarnaast presenteert het koor meerstemmige werken die in diverse talen zoals Nederlands, Duits, Engels, Russisch, Jiddisch en Slavisch worden gezongen. Tevens kerstfaire.

Zondag 9 december 2018 vanaf 11:30

Ruurloseweg Model.NdtrcItem.HouseNumber