Museum Smedekinck

Museum Smedekinck is een museum voor jong en oud. De educatie-, activiteiten- en expositiecommissie organiseren daarom het hele jaar door evenementen en tentoonstellingen die voor iedereen toegankelijk zijn. Openingstijden winterseizoen (van november t/m maart): wekelijks op donderdag en elke 1ste zondag van de maand van 13.00 tot 16.30 uur. Openingstijden zomerseizoen (van april t/m oktober): wekelijks op dinsdag t/m donderdag en elke 1ste en 3de zondag van de maand van 13.30 tot 17.00 uur, uitgezonderd in de maanden juli en augustus, dan is het museum al om 12.00 uur geopend.

Museum Smedekinck is gevestigd op een historische plek. Boerderij Smedekinck werd al in 1341 genoemd als leengod van het door Ludger gestichte klooster in Werden (Duitsland). De prachtig gerestaureerde boerderij en haar schuren bieden plaats aan de permanente collectie, voortdurend wisselende exposities en themadagen. U krijgt inzicht in de ontstaansgeschiedenis en leefwijze van de Zelhemmers door de eeuwen heen. Het museum is tevens trouwlocatie.

Alle tentoonstellingsruimten zijn op de begane grond en toegankelijk voor rolstoelen. Het museum beschikt over een invalidentoilet. Restaurant de Daele, waar o.a. koffie, thee en fris verkrijgbaar zijn, biedt plaats aan ongeveer 80 personen. De collectie is te vinden in o.a. Gemeentekamer; daarin goederen uit het voormalige Zelhemse Gemeentehuis. Stijlkamer; ingericht als boerenwoonkeuken, voorzien van bedstede, kersenhouten kabinet met linnen uitzet, schouw enz. Linnenkamer; klederdrachten, knipmutsen, kantklossen en kleding uit vroegere tijden. Keuken met fornuis, pomp en bakovenn. Expositieruimte.

Voorzieningen gehandicapten
Toegankelijk voor gehandicapten Ja
Aangepast voor gehandicapten Ja
Vervoer
Eigen parkeerterrein Ja
Parkeren bij accommodatie Ja
Zien, Doen & Beleven
Rondleidingen Ja
Demonstraties Ja
Productverkoop/museumshop Ja
Type museum ambacht
Kaartverkoop Kaartverkoop via accommodatie zelf
volwassenen 4.00
toelichting prijs Kinderen t/m 12 jaar en leden van Oudheidkundige Vereniging Salehem hebben gratis toegang.
kinderen Ja
groepen Ja