Superboeren uit de Achterhoek

Voetbalclub  De Graafschap  stond in 1954 aan de wieg van het Betaald Voetbal in Nederland. De club doorliep met wisselend succes alle klassen van het Betaald Voetbal. Op 4 september 1954 waren zo'n 12.000 toeschouwers aanwezig bij de eerste wedstrijd, De Graafschap - Fortuna '54 op De Vijverberg. Sinds het begin van de oprichting staat het stadion van  de Superboeren  op dezelfde locatie. De Vijverberg dankt haar naam aan de vijvertjes, die vroeger in het gebied lagen. Deze vijvertjes werden één voor één dichtgegooid. Op een van die 'bergjes' herrees een hotel met de naam Vijverberg. Het hotel is inmiddels verdwenen, maar het stadion, dat in 1999 volledig is gerenoveerd staat er nog steeds. Het voetbalcomplex is enkele jaren geleden geheel gemoderniseerd. Opvallend is, de compactheid waarbij, naar Engels voorbeeld, het publiek dicht op het veld zit en de reservebank in de tribune is opgenomen.

De Graafschap wordt geroemd om haar uitgebreide Business Club en biedt de leden een ruime ontvangst met twee grote en uitstekend uitgeruste Business Lounges. Deze ruimten leden zich ook buiten de wedstrijddagen om uitstekend voor diverse bijeenkomsten. De Vijverberg is voorzien van zeer eigentijdse kantooraccommodaties, pers- en presentatieruimten, kleedkamers, medische voorzieningen en cateringfaciliteiten.